Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 1/2015

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

 

2

Praktyczne aspekty ochrony bioróżnorodności drobiu - dwukierunkowe wykorzystywanie wybranych populacji kurJózefa Krawczyk, Michał Puchała

8.

Genetyczne aspekty dobrostanu kur nieśnych Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk

16.

 

Ubytek wody z jaj konsumpcyjnych podczas przechowywania Justyna Batkowska, Antoni Brodacki

21.

AQUA PRO - dobry start dla pisklątMarcin Andrzejewski

24.

Zioła w żywieniu drobiuAdam Mirowski

28.

Bezpieczna praca w fermie drobiu Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak

32.

 

Piegus czyli indycze jajoLidia Lewko

34.

 

Przepiórka japońskaMarcin Różewicz, Katarzyna Łagowska

38.

 

Mikroflora powierzchni skorupy jaj - zarys problematykiPrzemysław Marek

44.

Znaczenie narazyny w utrzymaniu zdrowia drobiu46.

 

Probiotyki, prebiotyki i synbiotyki stosowane w żywieniu drobiu Agata Dankowiakowska

52.

 

Coccilin Plus - minimum strat, maksimum zysku Albert Nakielski

54.

 

Żywieniowe metody poprawy statusu zdrowotnego ptaków - cz. IIIKrzysztof Lipiński

59.

 

Produkcja drobiarska w Polsce - wybrane zagadnieniaMarian Biegański

62.

 

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektorów jaj, mięsa drobiowego oraz pasz Elżbieta Anders

63.

 

Firma BODEX ze Szczercowa jest jednym z największych polskich producentów naczep i przyczep Radosław Kardacki

64.

 

Hodowla to moje życie i pasja Tomasz Kodłubański

66.

Stado reprodukcyjne i zakład wylęgu drobiu wspólna droga do wysokiej jakości piskląt. III Konferencja Cid Lines dla wylęgarni i stad reprodukcyjnych 68.

 

Prawne aspekty gospodarowania odpadami)Patrycja Amrozińska

71.

 

Głuszce, urodzone by być wolne, cz.IKatarzyna Łagowska, Elżbieta Bombik, Marcin Różewicz, Piotr Śliwiński

74.

Z kraju i ze Świata 76.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Informacje, opinie, stanowiska i wnioski 80.

Notowania 

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma