Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 1/2015
Spis treści
Spis treści
2
Praktyczne aspekty ochrony bioróżnorodności drobiu - dwukierunkowe wykorzystywanie wybranych populacji kurJózefa Krawczyk, Michał Puchała
8.
Genetyczne aspekty dobrostanu kur nieśnych Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
16.
Ubytek wody z jaj konsumpcyjnych podczas przechowywania Justyna Batkowska, Antoni Brodacki
21.
AQUA PRO - dobry start dla pisklątMarcin Andrzejewski
24.
Zioła w żywieniu drobiuAdam Mirowski
28.
Bezpieczna praca w fermie drobiu Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak
32.
Piegus czyli indycze jajoLidia Lewko
34.
Przepiórka japońskaMarcin Różewicz, Katarzyna Łagowska
38.
Mikroflora powierzchni skorupy jaj - zarys problematykiPrzemysław Marek
44.
Znaczenie narazyny w utrzymaniu zdrowia drobiu46.
Probiotyki, prebiotyki i synbiotyki stosowane w żywieniu drobiu Agata Dankowiakowska
52.
Coccilin Plus - minimum strat, maksimum zysku Albert Nakielski
54.
Żywieniowe metody poprawy statusu zdrowotnego ptaków - cz. IIIKrzysztof Lipiński
59.
Produkcja drobiarska w Polsce - wybrane zagadnieniaMarian Biegański
62.
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektorów jaj, mięsa drobiowego oraz pasz Elżbieta Anders
63.
Firma BODEX ze Szczercowa jest jednym z największych polskich producentów naczep i przyczep Radosław Kardacki
64.
Hodowla to moje życie i pasja Tomasz Kodłubański
66.
Stado reprodukcyjne i zakład wylęgu drobiu wspólna droga do wysokiej jakości piskląt. III Konferencja Cid Lines dla wylęgarni i stad reprodukcyjnych 68.
Prawne aspekty gospodarowania odpadami)Patrycja Amrozińska
71.
Głuszce, urodzone by być wolne, cz.IKatarzyna Łagowska, Elżbieta Bombik, Marcin Różewicz, Piotr Śliwiński
74.
Z kraju i ze Świata 76.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Informacje, opinie, stanowiska i wnioski 80.
Notowania