Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 2/2015
Spis treści
Spis treści
2
Ekologiczny chów drobiu w kontekście żywieniowymAdam Mirowski
6.
Ziarno kukurydzy w żywieniu drobiu, cz. II Sebastian Kaczmarek, Marcin Hejdysz, Robert Mikuła
12.
Jakość jaj spożywczych Henryka Grażyna Korytkowska
16.
Nowe regulacje prawne w zakresie pozostałości wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych (WWA) w tradycyjnie wędzonych produktach mięsnychMirosław Michalski
18.
Ekoplon Partner Program - Wsparcie Twojego Biznesu20.
Zastosowanie wybranych ziół leczniczych w produkcji drobiarskiejKarrar I. A. Al-Shammari, Jacek Ambrożkiewicz, Justyna Batkowska,Magdalena Gryzińska
26.
BIle kurczaka w kurczaku? Adam Kuźma
29.
Akademia Indyka30.
Witaminki dla „drobiowej rodzinki”Katarzyna Jankowska
34.
Podmiotowa strona weterynaryjnej ochrony zdrowia publicznegoPatrycja Amrozińska
37.
Żywieniowe metody poprawy statusu zdrowotnego ptaków - cz. IVKrzysztof Lipiński
44.
Chelaty - dlaczego warto je stosować? Marta Cichoń
46.
Głuszce, urodzone by być wolne, cz.II Katarzyna Łagowska, Elżbieta Bombik, Marcin Różewicz,Piotr Śliwiński
49.
Kwasy organiczne w żywieniu drobiuJoanna Brzozowska
52.
Słomiasta ściółka może być źródłem alergenów dla ptaków i obsługiKonstanty Romaniuk, Maria Michalak
56.
Wpływ zmodyfikowanego żywienia drobiu na zrównoważenie warunków środowiskowych Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
61.
Wędrówki i siedliska ptaków w Polsce Wojciech Kozdruń, Hanna Czekaj
65.
Perlica czubata (Guttera pucherani) Tomasz Doroń
68.
Z wizytą w zagranicznych placówkach drobiarskich Marcin Szałański, Jakub Długosz
69.
Z kraju i ze Świata 71.
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektorów jaj, mięsa drobiowego oraz paszElżbieta Anders
72.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Informacje, opinie, stanowiska i wnioski 76.
Notowania