Bieżący numer

Archiwum :: Bieżący numer ..................................................................................................

Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 12/2010

... czytaj więcej kupując numer on - line >>>


Spis treści

Spis treści
 

2.
Karnozyna ­ jej rola w diecie człowieka
Monika Łukasiewicz, Anna Siennicka, Beata Kuczyńska
4.
Niektóre problemy reprodukcji indyków cz. II
Emilia Mróz, Monika Stępińska
8.
Z badań nad zachowaniem drobiu ­ behawior jako wskaźnik...?
Sebastian Nowaczewski
12.
Wpływ metod wychładzania i warunków chłodniczego przechowywania na jakość mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska­Siwiecka
17.
AdiCox jako źródło fitoaleksyn i fitoncydów
Henryk Różański, Waldemar Drymel
22.
Wykorzystanie ziół w żywieniu drobiu
Łukasz Chorąży
26.
Efektywność stosowania w żywieniu drobiu drożdży Saccharomyces cerevisiaeoraz pozyskiwanego z nich glukanu i mannanooligosacharydu
Katarzyna Małgorzata Ząbek
30.
Mikotoksyny w paszach dla drobiu ­ skutki oddziaływania oraz najnowsze metody zapobiegania
Tomasz Jerzy Wertelecki
36.
Immunosupresja u drobiu
Wojciech Kozdruń
40.
Wpływ stopnia rozdrobnienia ziarna pszenicy na budowę i funkcjonowanie przewodu pokarmowego drobiu
Krzysztof Lipiński, Michał Wysocki
44.
Choroba Gumboro ­ istotny problem w produkcji drobiarskiej
Klaudia Chrząstek, Anna Woźniak, Alina Wieliczko
50.
Trouw Nutrition Polska ­Spotkanie z Hodowcami Drobiu w Kocierzy
52.
Ptaki, nie tylko domowe raport ­ 2010
Maciej Pawlak
56.
Pieczenie Indora 2010
58.
Przyczyny spadku produkcji nieśnej, cz. I
Alina Rachwał
63.
Czas podsumowań, postanowień i życzeń
Michał Jankowski
64.
W poszukiwaniu zdrowego rozsądku
Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
68.
Aktualizacja wymogów handlowych mięsa drobiowego spełnia oczekiwania konsumentów
Elżbieta Anders
72.
20 – lecie VET LAB BRUDZEW
74.
Zamieszanie w produkcji jaj coraz poważniejsze
Andrzej Konarkowski
78.
Znaczenie dezynfekcji w produkcji drobiarskiej
Ewa Popiela, Anna Jankowska
84.
Kamień milowy przemysłu drobiarskiego w Unii Europejskiej
86.
Białe czy brązowe?
Stanisław Wężyk
89.
Polskie drobiarstwo w ostatnim roku pierwszej dekady XXI wieku
92.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
97.
Co doskwiera polskim brojlerzystom – opinie producenta
Tomasz Kodłubański
99.
Listy od Czytelników

 


okladka


okladka