Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 6/2015
Spis treści
Spis treści
2.
Wykorzystanie nasion grochów w żywieniu drobiu
Marcin Hejdysz, Sebastian Kaczmarek, Robert Mikuła,Andrzej Rutkowski
10.
Wady mięsa drobiowego
Agata Dankowiakowska
14.
Ekoenergetyka w kurniku sposobem na efektywne oszczędzanie
Przemysław Marek
19.
Utylizacja odpadów zwierzęcych na miejscu? Teraz to możliwe!
Wojciech Dubiński
22.
Żywieniowe metody poprawy statusu zdrowotnego ptaków - cz. VII
Krzysztof Lipiński
26.
Usuwanie osadów, płukanie i dezynfekcja linii pojących
28.
Spraw, by koguty były wiecznie młode
Maciej Kolańczyk
32.
Jaja jako źródło mikroelementów, cz. I
Adam Mirowski
36.
Premiksy EKOPLON. Optymalne żywienie drobiu
38.
Perlice - ptaki zalecane do chowu w ekologicznychgospodarstwach
Helena Kontecka, Andrzej Ciastoń
44.
Specyfika chowu kur niosek i kurcząt rzeźnych w gospodarstwach ekologicznych
Janusz Ryszard Mroczek
49.
Okres przejściowy - krytyczny czas w życiu kur nieśnych
Grzegorz Torzyński
52.
Bażanciarnia - oryginalny pomysł na hobby
Karol Sepielak, Małgorzata Gumułka
56.
Genetycy Hubbarda pracują nad brojlerem doskonałym
59.
Parametry kształtujące jakość konsumpcyjnych jaj kurzych, cz. III
Lidia Lewko
64.
II Kongres Praktyki Terenowej
67.
Jak ważny jest stosunek płci w stadzie reprodukcyjnym?
Sebastian Nowaczewski
71.
Tylko produkcja drobiu zapewnia stabilizację i stałe dochody w gospodarstwie
Tomasz Kodłubański
72.
Wypadek przy pracy - zawał mięśnia sercowego
Adam Kuźma
75.
Ferma Drobiu Czempin zabezpiecza przyszłość z Finio
76.
Kariera naukowa - szanse i bariery
Tomasz Szwaczkowski
78.
Listy do Redakcji
79.
Otwarcie Uniwersyteckiego Centrum Medycyny Weterynaryjnej w Poznaniu
80.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Informacje, opinie, stanowiska wnioski
84.
Notowania