Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 9/2015

Kup teraz

Spis treści

2.    Pomiot drobiowy - cenny surowiec, cz. I

        Przemysław Marek

8.    Ergonomia na fermie drobiu

        Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak

12.  Kurnik z betonu komórkowego - dobór materiałów ściennych

16.  Jaja jako źródło mikroelementów, cz. III

        Adam Mirowski

20.  Zapobieganie pododermatitis poprzez suplementacje

        Wojciech Grudzień

22.  AST - badanie wrażliwości kokcydiów na kokcydiostatyki

        Alexandre Teixeira Zocche

26.  Nienasycone kwasy tłuszczowe w mieszankach paszowych jako czynnik wpływający na odporność ptaków

        Sylwester Świątkiewicz, Anna Arczewska-Włosek

32.  Usuwanie osadów, płukanie i dezynfekcja linii pojących

34.  Mobbing w środowisku pracy

        Patrycja Amrozińska-Kasiak

38.  Zwalczanie ptaszyńca - przez innowację do pełnej skuteczności

40.  Ekologiczna produkcja drobiu

        Agata Dankowiakowska

43.  Firma BODEX ze Szczercowa jest jednym z największych polskich producentów naczep i przyczep

44.  Co może modulować parametry morfologiczne krwi drobiu?

        - wybrane aspekty

        Bożena Króliczewska

51.  Otwarcie oddziału firmy Verbeek Wylęgarnia i Odchów w Polsce

52.  Żywieniowe metody poprawy statusu zdrowotnego ptaków - cz. X

        Krzysztof Lipiński

56.  Uczyć się od najlepszych. Wizyta w rzeźni brojlerów

        Daria Wolska, Elżbieta Kłosińska

58.  Projekt ProLegu

60.  Konsumpcja drobiu w 2014 roku - uwarunkowania i tendencje, cz. II

        Krystyna Świetlik

64.  Żwirek - jego rola w żywieniu i procesie trawienia u drobiu

        Krystyna Jakubowska, Marcin Różewicz, Stanisław Laskowski

68.  Kazuary - ogólna charakterystyka

        Tomasz Doroń

72.  Suplementacja ptaków w okresach szczepień profilaktycznych

        Albert Nakielski, Andrzej Juszczuk

74.  Utrzymanie kurcząt brojlerów

        Joanna Brzozowska

76.  Sympozja drobiarskie (WPSA) we Francji

        Zbigniew Dobrzański, Tadeusz Trziszka

79.  Plany na dziś, plany na jutro - spotkanie zespołów Hubbard i Novogen we Francji

80.  Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące

        sektorów jaj, mięsa drobiowego oraz pasz

        Elżbieta Anders

83.  Europejskie organizacje drobiarskie łączą siły

84.  Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Informacje, opinie, stanowiska i wnioski

88. Konferencja naukowa


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma