Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 4/2016
Spis treści
2. Zmienność i zróżnicowanie cen żywca drobiowego w 2015 r.
Krystyna Świetlik
8. Zastosowanie owadów w żywieniu drobiu
Bartosz Kierończyk, Jakub Długosz, Mateusz Rawski, Jakub Urbański, Damian Józefiak
14. Związki fenolowe w żywieniu drobiu
Adam Mirowski
18. Dobra jakość piskląt i dobry start ich odchowu
Henryka Grażyna Korytkowska
23. Nowa generacja enzymów NSP firmy Adisseo - Rovabio® Advance
26. Jakie będziemy jedli jaja?
Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
32. Mikroklimat w pomieszczeniach dla drobiu
Joanna Brzozowska
34. Bezpieczna droga z LNB
36. Bezpieczeństwo i higiena pracy na fermach drobiarskich
Przemysław Marek
40. Zioła jako skuteczne narzędzie w kontroli kokcydiozy
Anna Arczewska-Włosek, Sylwester Świątkiewicz
42. Wykorzystanie nasion rzepaku i produktów ich przerobu w żywieniu drobiu, cz. II
Marcin Różewicz
46. Firma BODEX ze Szczercowa jest jednym z największych polskich producentów naczep i przyczep
Radosław Kardacki
48. Mucha - wszędobylski intruz na fermach
Katarzyna Jankowska
52. Kilcox Extra w walce z kokcydiozą
Jim Nicol
54. Produkcja indyków w Polsce w 2015 r.
Marian Biegański
58. Wpływ żywienia na występowanie perozy u drobiu
Małgorzata Bednarczyk, Katarzyna Łagowska, Marcin Różewicz
60. Wpływ Hy•D® na wydajność mięsną drobiu
62. Molekularne i komórkowe aspekty stresu cieplnego u drobiu
Bożena Króliczewska, Jarosław Króliczewski
68. Grosze czy złotówki, gramy czy tony, czyli... czym jest „Biznes z jajem”?
Kamil Witkowski
70. Perspektywa 2020
Tomasz Szwaczkowski
72. Dobrze zbudowany biznes
74. Czubacze, cz. I
Tomasz Doroń
78. I Międzynarodowa Konferencja Techniczna EIMERIANA AVIA
80. Krajowa wystawa gołębi rasowych i drobnego inwentarza - Kielce 2016
Marcin Różewicz
82. Hodowla, użytkowanie i walory mięsa gołębi ras mięsnych, cz. I
Marcin Różewicz, Karol Kaszperuk
84. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Informacje, opinie,
stanowiska i wnioski
88. Notowania