Bieżący numer

Archiwum :: Bieżący numer ..................................................................................................

Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 2/2008


Spis treści
Spis treści


2.
Technologia jako efekt badań naukowych
Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
9.
Płynny dym w przetwórstwie drobiarskim
Tadeusz Grabowski
12.
Żywieniowe metody poprawy statusu zdrowotnego drobiu ­ cz. VIII
Krzysztof Lipiński
16.
Czołówka branży drobiarskiej i paszowej
Ryszard Stulich
20.
Metody i programy prowadzące do uzyskania 
dobrych wyników produkcyjnych mięsnych stad hodowlanych ­ cz. XI

Alina Rachwał
25.
Problemy związane z głodzeniem przedubojowym kurcząt brojlerów
Andrzej Konarkowski
28.
DEFUNGAL ­ czyli jak wygrać z grzybicą?
Honorata Wąsowicz
30.
Żywienie gęsi w czasie odchowu i tuczu
Adam Mazanowski
36.
Jubileusz stulecia genetyki drobiu
Stanisław Wężyk
43.
Rozkład pobierania karmy w ciągu dnia i jej wybór
Ewa Świerczewska
46.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
49.
Aktualności
Wojciech Andrzejewski
51.
Preparaty ziołowe ­ jakość ma wiele tajemnic
Michał Jankowski
54.
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego
Elżbieta Anders
56.
Wylęgarnia Vervaeke jeszcze raz potwierdza swoje zaufanie do sprzętu Petersime

okladka


okladka