Bieżący numer

Archiwum :: Bieżący numer ..................................................................................................

Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 6/2008


Spis treści

 

Spis treści

 

2.
Co nowego w dobrostanie kur mięsnych?
Małgorzata Gumułka, Ewa Kapkowska
9.
Efektywność znakowania jaj w obrocie handlowym
Józefa Krawczyk, Zofia Sokołowicz
12.
Wpływ warunków środowiska i czasu przechowywania jaj na rozwój zarodków i jakość wylężonych piskląt, cz. II
Alina Rachwał
16.
Wychów gąsiąt reprodukcyjnych ­ cz. I
Adam Mazanowski
20.
Ile indyków na jeden m2 powierzchni kurnika?
Andrzej Konarkowski
22.
Profilaktyka kokcydiozy i funkcjonalne dodatki żywieniowe
nowe dane
Piotr Szeleszczuk
27.
Właściwości biologiczno-chemiczne kukurydzy Bt i soi Ht z upraw transgenicznych, stosowanych do produkcji komponentów paszy przeznaczonej dla drobiu, świń i bydła, cz. II
Henryk Maciołek, Dorota Łukomska
32.
Polepszenie efektywności smażenia przetworów drobiowych
Tadeusz Grabowski
36.
System pojenia a jakość wody dla zwierząt
Urszula Teter
38.
 
Energia słoneczna, pasza, kalcydiol i przemiany w organizmie źródła aktywnej witaminy D w żywieniu kur
Jerzy Koreleski, Sylwester Świątkiewicz
42.
Co należy wiedzieć by prawidłowo wykonać szczepienie
na fermie drobiu? ­ cz. I
Anna Kucharska
49.
De Heus Sp. z o.o. otworzył w Kurowie Fermę Testową Drobiu
52.
Aktualne problemy w produkcji drobiarskiej ­ Polanica Zdrój 2008
54.
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej
dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego
Elżbieta Anders
56.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
58.
Reasumpcja
60.
„Centaur” ­ Nauka ­ Praktyce


okladka


okladka