Bieżący numer

Archiwum :: Bieżący numer ..................................................................................................

Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 10/2006


Spis treści

 

Spis treści
2.
Strawność składników pokarmowych w aspekcie aktywności
mikroflory układu pokarmowego, cz. I
Damian Józefiak, Sebastian Kaczmarek, Andrzej Rutkowski
6.
Biologiczny rytm znoszenia jaj a wysokość i jakość
ich produkcji, cz. II
Alina Rachwał
10.
Immunosupresja - wybrane przyczyny i wpływ na produkcję
drobiarską
Krzysztof Chudzik
13.
Co dalej z mączkami zwierzęcymi?
Tadeusz Grabowski
17.
Praktyka i doświadczenie w hodowli niosek
Mirosław Bosek, Jakub Piekielny
18.
Chów stad reprodukcyjnych kur mięsnych, cz. IV
Maciej Kolańczyk
22.
„Nowa gospodarka” i jej interpretacja
Ryszard Stulich
26.
Zastosowanie bakterii probiotycznych w produkcji zwierzęcej
Krzysztof Kwiatek, Magdalena Kozak
29.
XVIII Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie
Stanisław Wężyk
32.
Niepruszewo nową siedzibą firmy Cid Lines
34.
Wartości cech użytkowych nowej rasy gołębi wrocławska mięsna
Edward Pawlina, Bolesław Nowicki
37.
Aktualne problemy w patologii drobiu
Andrzej Konarkowski
40.
Projektowanie budynków dla drobiu. Projekty budynków dla niosek utrzymywanych w systemach podłogowych
J. Sobczak, T. Waligóra, P. Vinstrup, N. F. Johansen, H.P. Soeberg
42.
Podstawowe zasady immunoprofilaktyki chorób drobiu
Wojciech Kozdruń
45.
Światowy obrót pierzem i puchem oraz wyrobami pościelowymi, cz. I
Ryszard Lubelski
50.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
52.
Aktualności
Wojciech Andrzejewski
55.
Potrzebna jest konsolidacja producentów jaj
Teresa Nowak

okladka


okladka