Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 3/2017

Kup teraz

Spis treści

2.Drobiarstwo, a dzikie ptaki - korzyści i zagrożenia

Alicja Matysiak, Piotr Tryjanowski

8.Enteropatie wirusowe indyków - etiologia, klinika, diagnostyka

Jarosław Wilczyński, Danuta Wystalska

14.Oszczędne gospodarowanie wodą na fermie drobiu

Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak

20.Ciepły kurnik - najlepiej z betonu komórkowego

24.Właściwości bakterii probiotycznych w kontekście poprawy integralności oraz stymulacji rozwoju

mikrostruktury jelit ptaków

Albert Nakielski, Richard Bailey

32.Wykorzystanie emulsyfikatorów w paszach dla drobiu

Marta Kubiś, Maciej Bochenek, Marcin Hejdysz, Sebastian Kaczmarek

40.Pasożyty wewnętrzne drobiu, cz. II

Henryka Grażyna Korytkowska

44.Salmonellozy drobiu

Agata Dankowiakowska, Joanna Bogucka

49.Badanie zawartości mykotoksyn w kukurydzy NUTRIAD Polska 2016

Radka Borutova

52.Bioasekuracja obroną przed wektorami zakażeń na fermach drobiu

Katarzyna Jankowska

58.Kurniki jako zagrożenie dla środowiska, cz. I

Przemysław Marek

65.Szczepienia - skuteczna metoda profilaktyki wielu chorób, cz. I

Małgorzata Bednarczyk

68.Acidomatrix DS w praktyce

Bartosz Przybylski

70.Podatki (prawie) na nowo

Adam Kuźma

73.Odpowiedzialność materialna pracownika, cz. II

Patrycja Amrozińska-Kasiak

76.Bioasekuracja jako narzędzie ochrony przed grypą ptaków

Przemysław Kochański

78.Czosnek i preparaty czosnkowe w żywieniu kurcząt rzeźnych jako substytut antybiotyków paszowych

Franciszek Brzóska

85.Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

92.Forum BIOMIN

Andrzej Konarkowski

96.Najdroższe jajka na świecie

Magda Podbylska

94.Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej

Elżbieta Anders

96.Notowania

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma