Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 2/2018
Spis treści
2.Wymagania w zakresie produkcji drobiu i królików oraz eksportu na rynek niemiecki, cz. II
Klaus Damme
8.Atrezja pęcherzyków w jajniku ptaków
Dominika Wolak, Anna Hrabia
13.Ile włókna w dawkach pokarmowych dla drobiu? Cz. I
Adam Mirowski
18.L-arginina - to lepsze wyniki zootechniczne i parametry tuszki u brojlerów
Diana Siebert
20.Brojlery mogą zjeść więcej
Andrzej Konarkowski
24.Jakość jaj Leghorna i Zielononóżki kuropatwianej z chowu przydomowego, cz. II
Karolina Kubacka, Julia Riedel
27.Mikroflora pasz w żywieniu drobiu
Joanna Brzozowska
30.Dzikie ptaki i metody ich oddalania od fermy drobiarskiej
Stanisław Ignatowicz
35.Współczesne aspekty żywienia reprodukcyjnych kur mięsnych
Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
40.Błędy w żywieniu drobiu
Małgorzata Bednarczyk
45.Wpływ CO2 i CO na warunki dobrostanowe drobiu
Przemysław Marek
49.Stres oksydacyjny
Henryka Grażyna Korytkowska
53.Ograniczenia w egzekucji sądowej ze składników gospodarstwa rolnego
Adam Kuźma
57.Agro Trade z nową ofertą produktów
58.Kochanie, będziemy mieć jajko! cz. I
Magdalena Podbylska
60.Wady mięsa we współczesnym przemyśle drobiarskim
Giuseppe Maiorano
63.Ich atrybuty to skrzydła
Monika Łukasiewicz, Aleksandra Grabek, Wojciech Wójcik
68.Ozdobne blaszkodziobe: kaczki, gęsi, łabędzie, cz. III
Marcin Różewicz
70.Wykorzystanie ptasich piór w wędkarstwie muchowym
Agnieszka Wnuk-Gnich, Krzysztof Gnich
72.Jakość i bezpieczeństwo produktów w prawie UE
Elżbieta Anders
73.„Procedura uszlachetniania czynnego” w ukraińskim przywozie do UE
Katarzyna Gawrońska