Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 8/2018

Kup teraz

Spis treści

2.Konsumpcja mięsa i wędlin drobiowych w Polsce w 2017 roku, cz. II

Katarzyna Świetlik

8.Rozwój zarodków indyczych zależy od czynników biologicznych i środowiskowych przed inkubacją

Emilia Mróz

14.Wpływ żywienia na układ kostny, cz. I

Adam Mirowski

18.Na czym polega nowoczesność na fermach drobiu?

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

24.Intensywna produkcja brojlera. Nowy gracz na polskim rynku

Stanisław Jamka

26.Współzależność białkowa między mikro- i makroorganizmem, cz. I

Małgorzata Gajęcka, Łukasz Zielonka, Maciej Gajęcki

28.Wyciszanie działania mykotoksyn

Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk

32.Wpływ mikotoksyn na produkcyjność i zdrowie drobiu

Henryka Grażyna Korytkowska

37.Najnowsze trendy i poziom dochodów w drobiarstwie krajowym i światowym

Emilia Kot

42.Zagęszczenie obsady kurcząt brojlerów

Andrzej Konarkowski

46.Narzędzia do redukcji stosowania antybiotyków

Daniel Petri, Karol Kopeć

49.Najnowsze metody diagnostyki chorób drobiu

Wojciech Kozdruń, Hanna Czekaj, Natalia Styś-Fijoł, Karolina Piekarska

53.Jajo - fakty i mity, cz. II

Monika Michalczuk, Martyna Batorska, Brygida Kruzińska, Aleksandra Kalińska,

Katarzyna Asman, Anna Siennicka

57.Diagnostyka mykoplazmozy kur bez tajemnic

58.Efektywne zagospodarowanie pomiotu kurzego z chowu klatkowego

Przemysław Marek

64.Aktywność olejku lawendowego w zestawieniu z enrofloksacyną

Michalina Adaszyńska-Skwirzyńska, Sławomir Zych

68.Wystawy – Zasady oceny drobiu rasowego – Europejski system, cz. II

Monika Łukasiewicz, Arkadiusz Matuszewski, Łukasz Wardecki, Julia Maciocha

70.Stan aerosanitarny budynku inwentarskiego a syndrom chorego budynku

Sara Dzik, Tomasz Mituniewicz

73.Konferencja Weterynaryjna WROCŁAW 2018

74.Ozdobne blaszkodziobe: kaczki, cz. IV

Marcin Różewicz

77.„Filet z kością” czyli import mięsa drobiowego z Ukrainy

Mariusz Szymyślik

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma