Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 8/2018
Spis treści
2.Konsumpcja mięsa i wędlin drobiowych w Polsce w 2017 roku, cz. II
Katarzyna Świetlik
8.Rozwój zarodków indyczych zależy od czynników biologicznych i środowiskowych przed inkubacją
Emilia Mróz
14.Wpływ żywienia na układ kostny, cz. I
Adam Mirowski
18.Na czym polega nowoczesność na fermach drobiu?
Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
24.Intensywna produkcja brojlera. Nowy gracz na polskim rynku
Stanisław Jamka
26.Współzależność białkowa między mikro- i makroorganizmem, cz. I
Małgorzata Gajęcka, Łukasz Zielonka, Maciej Gajęcki
28.Wyciszanie działania mykotoksyn
Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
32.Wpływ mikotoksyn na produkcyjność i zdrowie drobiu
Henryka Grażyna Korytkowska
37.Najnowsze trendy i poziom dochodów w drobiarstwie krajowym i światowym
Emilia Kot
42.Zagęszczenie obsady kurcząt brojlerów
Andrzej Konarkowski
46.Narzędzia do redukcji stosowania antybiotyków
Daniel Petri, Karol Kopeć
49.Najnowsze metody diagnostyki chorób drobiu
Wojciech Kozdruń, Hanna Czekaj, Natalia Styś-Fijoł, Karolina Piekarska
53.Jajo - fakty i mity, cz. II
Monika Michalczuk, Martyna Batorska, Brygida Kruzińska, Aleksandra Kalińska,
Katarzyna Asman, Anna Siennicka
57.Diagnostyka mykoplazmozy kur bez tajemnic
58.Efektywne zagospodarowanie pomiotu kurzego z chowu klatkowego
Przemysław Marek
64.Aktywność olejku lawendowego w zestawieniu z enrofloksacyną
Michalina Adaszyńska-Skwirzyńska, Sławomir Zych
68.Wystawy – Zasady oceny drobiu rasowego – Europejski system, cz. II
Monika Łukasiewicz, Arkadiusz Matuszewski, Łukasz Wardecki, Julia Maciocha
70.Stan aerosanitarny budynku inwentarskiego a syndrom chorego budynku
Sara Dzik, Tomasz Mituniewicz
73.Konferencja Weterynaryjna WROCŁAW 2018
74.Ozdobne blaszkodziobe: kaczki, cz. IV
Marcin Różewicz
77.„Filet z kością” czyli import mięsa drobiowego z Ukrainy
Mariusz Szymyślik