Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 11/2018

Kup teraz

Spis treści

2.Jakość indycząt po wylęgu cz. II

Emilia Mróz

8.Jakość mięsa pulard z trzech ras/rodów objętych programem ochrony

Józefa Krawczyk, Joanna Obrzut

14.Wczesny rozwój zarodkowy różnych gatunków drobiu

Martyna Lasoń

17.Bezpieczeństwo żywnościowe produktów tradycyjnych i regionalnych, cz. III

Mirosław Michalski

21.Technologia in ovo w nowoczesnej produkcji drobiarskiej

Andrzej Gaweł, Kamila Bobrek

24.Wykorzystanie amarantusa w żywieniu drobiu

Karol Kaszperuk, Marcin Różewicz

30.Biegunki u drobiu

Iwona Pijarska-Bińkowska

34.Energia z bonusem

Jarosław Iwaniuk

36.Modyfikacja wartości odżywczej jaja

Henryka Grażyna Korytkowska

40.Inwazja ptaszyńców w stadzie – zagrożenia i zwalczanie pasożyta

Kamila Bobrek, Łukasz Gaweł, Piotr Falkowski, Andrzej Gaweł

44.Wpływ niektórych czynników na mikrobiotę przewodu pokarmowego drobiu, cz. I

Andrzej Konarkowski

48.Wpływ stosowania Biolex MB 40 na wydajność rzeźną brojlerów

Andrzej Sobieraj

50.Skutki wysokich temperatur i zapobieganie stresowi cieplnemu u drobiu, cz. I

Kinga Cześnik, Dorota Witkowska

54.Ogrzewanie konwekcyjne na bazie ciepłej wody

Przemysł Marek

59.Rola enzymów w produkcji wolnej od antybiotyków

Maciej Bochenek, Rob ten Doeschate

62.Aminokwasy w żywieniu drobiu

Agata Dankowiakowska, Joanna Bogucka

66.Sytuacja oraz znaczenie gospodarcze kuropatwy i bażanta łownego w Polsce

Weronika Kaczmarek, Sebastian Nowaczewski

70.Prebiotyki a odporność na antybiotyki

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

74.XXX Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie

75.Dokąd zmierza polskie drobiarstwo?

Tomasz Szwaczkowski

77.Seminarium i Dzień Otwarty na fermie z Big Dutchman

78.Zarząd sukcesyjny przedsiębiorstwem osoby fizycznej

Patrycja Amrozińska-Kasiak

83.Zakaźne zapalenie oskrzeli kur

84.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE

Elżbieta Anders

85.Kapłon - „starszy” brat brojlera

Marek Pieszka, Tadeusz Barowicz, Mateusz Szudzik

88.Dynia - właściwości i zastosowanie w żywieniu drobiu

Agnieszka Wnuk-Gnich, Arkadiusz Matuszewski

91.Różnorodność upierzenia u ptaków domowych, cz. II

Arkadiusz Matuszewski, Monika Łukasiewicz, Agnieszka Wnuk - Gnich,Łukasz Wardecki,

Patrycja Florczuk-Kołomyja

93.Polski handel zagraniczny jajami w pierwszym półroczu 2018 r.

Mariusz Szymyślik

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma