Bieżący numer

Archiwum :: Bieżący numer ..................................................................................................

Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 7/2017

... czytaj więcej kupując numer on - line >>>


Spis treści
3.     Radość z udanych 25 lat inspiracją na kolejne ćwierć wieku!
         M. Pawlak
8.     Profilaktyka kokcydiozy drobiu: zastosowanie naturalnych metod żywieniowych
         A. Arczewska-Włosek, S. Świątkiewicz
18.   Projekt ustawy o znakowaniu produktów wytworzonych bez wykorzystania organizmów genetycznie zmodyfikowanych oraz o zmianie niektórych innych ustaw
         F. Brzóska
24.   Szczepionka autogeniczna, czyli jak wyhodować zdrowe stado?
26.   Szczegółowe wymagania techniczno-sanitarne dla zakładów drobiarskich, cz. I
         M. Michalski
32.   Biotix - innowacyjna i efektywna mieszanina stabilizowanych i standaryzowanych fitoncydów BioPoint
         A. Andrzejewska-Zasiadczyk
34.   Żywieniowe możliwości modulowania rozwoju ptaków w okresie zarodkowym, cz. I.
         A. Mirowski
38.   Przebieg rozwoju zarodkowego gołębia domowego (Columba livia), cz. I
         R. Tomza, M. W. Lis
46.   Strefa komfortu i dyskomfortu cieplnego (stres cieplny) w cyklu produkcyjnym drobiu
         K. Jankowska
53.   Zakażenia Salmonella Gallinarum Pullorum - problem aktualny czy archiwalny?
         P. Florczyk, E. Fidos
56.   Pobieranie próbek pasz do badań laboratoryjnych - aspekty prawne    i normalizacyjne, cz. I
         K. Kwiatek, Z. Osiński
62.   Kury nie znoszą jaj! Dlaczego?
         A. Konarkowski
66.   Powodzenie w chowie drobiu... Bioasekuracja probiotykami
         S. Gacka
70.   Jak oszczędzać energię elektryczną w kurniku? cz. II
         P. Marek
74.   Czy szczepienie indyków przeciwko chorobie Mareka jest uzasadnione?
         M. Śmiałek, J. Kowalczyk, A. Śmiałek, A. Koncicki
80.   Powiedz STOP antybiotykooporności!
         J. Kanikuła
82.   Czynniki wpływające na przebieg subklinicznej mikotoksykozy sporyszowej u brojlerów
         M. Gajęcka, Ł. Zielonka, M. Gajęcki
89.   Firma BODEX ze Szczercowa od 25 lat jest producentem naczep i przyczep
         R. Kardacki
90.   Czynniki wpływające na czas trwania klucia oraz jakość jednodniowych piskląt brojlerów
         B. Nowak
94.   XXI  Sympozjum Drobiarskie  ZAKOPANE 2017
96.   Najczęstsze zagrożenia mikrobiologiczne w mięsie drobiowym...
         A. Jackowska-Tracz, M. Tracz, K. Anusz
100. Konsumpcja mięsa i wędlin drobiowych w Polsce w 2016 roku na tle    ekonomicznych uwarunkowań
         K. Świetlik
106. Zasady wykonywania zawodu lekarza weterynarii
         P. Amrozińska-Kasiak
109. 25-lecie Trouw Nutrition Polska
110. Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej
         E. Anders
112. Hałas w kurniku
         H. G. Korytkowska
117. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
121. Obwieszczenia

okladka


okladka