Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 9/2019

Kup teraz

Spis treści

2.Jakość i wartość odżywcza mięsa gęsiego, cz. I

Ewa Burczyk, Jacek Kondratowicz, Sylwia Nowakowska

6.Programy świetlne i ich rola w przemysłowym chowie kur

Przemysław Marek

11.Czynniki warunkujące zdolność wylęgową jaj

Henryka Grażyna Korytkowska

14.Czy żywić pełnym ziarnem? Cz. II

Magdalena Gajęcka, Maciej Gajęcki

18.Zanieczyszczenia na fermach drobiu i metody ich ograniczania u źródła

Dorota Witkowska

22.Dlaczego warto zakwaszać wodę? Cz. II

Katarzyna Jankowska

25.BIOMIN Mycotoxin Survey Polska

Anna Nowak, Renata Olejniczak

28.Ksantofile w paszy dla drobiu

Mariusz Pietras, Tadeusz Barowicz

32.Wpływ fitoncydów na mikroflorę przewodu pokarmowego u drobiu

Joanna Kowalczyk, Bartłomiej Tykałowski, Marcin Śmiałek, Andrzej Koncicki

36.Cobb czy Ross - wybór należy do producenta

Marcin Mruk, Monika Michalczuk, Anna Siennicka, Wiktor Bendowski, Jakub Karwacki

40.Antyoksydanty pokarmowe w żywieniu drobiu, cz. II

Adam Mirowski

44.Drób źródłem chorób odzwierzęcych, cz. I

Zdzisław Gliński

50.Etyczne aspekty dobrostanu brojlerów kurzych, cz. III

Sara Dzik, Tomasz Mituniewicz

54.Czy system chowu decyduje o jakości jaj spożywczych? Cz. II

Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak

60.Aktualna sytuacja bezpieczeństwa białkowego w Polsce

Karol Kaszperuk, Marcin Różewicz

64.Maślan sodu

Agata Dankowiakowska

67.Walory odżywcze mięsa gołębi, perlic, przepiórek i bażantów

Karolina Mroczek, Janusz R. Mroczek

71.Pasożytnictwo lęgowe u ptaków na przykładzie wybranych gatunków, cz. IV

Zuzanna Kiełek, Monika Łukasiewicz, Fatima Hayatli, Julia Maciocha, Łukasz Wardecki

74.Reasumpcja

76.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE

Elżbieta Anders

77.Gwiazda polskiego eksportu drobiu ostatnich miesięcy – RPA

Mariusz Szymyślik

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma