Bieżący numer

Archiwum :: Bieżący numer ..................................................................................................

Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 11/2018

... czytaj więcej kupując numer on - line >>>


Spis treści
2.    Jakość indycząt po wylęgu cz. II
       E. Mróz
8.    Jakość mięsa pulard z trzech ras/rodów objętych programem ochrony
       J. Krawczyk, J. Obrzut
14. Wczesny rozwój zarodkowy różnych gatunków drobiu
       M. Lasoń
17. Bezpieczeństwo żywnościowe produktów tradycyjnych i regionalnych, cz. III
       M. Michalski
21. Technologia in ovo w nowoczesnej produkcji drobiarskiej
       A. Gaweł, K. Bobrek
24. Wykorzystanie amarantusa w żywieniu drobiu
       K. Kaszperuk, M. Różewicz
30. Biegunki u drobiu
       I. Pijarska-Bińkowska
34. Energia z bonusem
       J. Iwaniuk
36. Modyfikacja wartości odżywczej jaja
       H. G. Korytkowska
40. Inwazja ptaszyńców w stadzie – zagrożenia i zwalczanie pasożyta
       K. Bobrek, Ł. Gaweł, P. Falkowski, A. Gaweł
44. Wpływ niektórych czynników na mikrobiotę przewodu pokarmowego drobiu, cz. I
       A. Konarkowski
48. Wpływ stosowania Biolex MB 40 na wydajność rzeźną brojlerów
       A. Sobieraj
50. Skutki wysokich temperatur i zapobieganie stresowi cieplnemu
       u drobiu, cz. I
       K. Cześnik, D. Witkowska
54. Ogrzewanie konwekcyjne na bazie ciepłej wody
       P. Marek
59. Rola enzymów w produkcji wolnej od antybiotyków
       M. Bochenek, R. ten Doeschate
62. Aminokwasy w żywieniu drobiu
       A. Dankowiakowska, J. Bogucka
66. Sytuacja oraz znaczenie gospodarcze kuropatwy i bażanta łownego w Polsce
       W. Kaczmarek, S. Nowaczewski
70. Prebiotyki a odporność na antybiotyki
       S. Wężyk, R. Gilewski
74. XXX Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie
75. Dokąd zmierza polskie drobiarstwo?
       T. Szwaczkowski
77. Seminarium i Dzień Otwarty na fermie z Big Dutchman
78. Zarząd sukcesyjny przedsiębiorstwem osoby fizycznej
       P. Amrozińska-Kasiak
83. Zakaźne zapalenie oskrzeli kur
84. Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE
       E. Anders
85. Kapłon - „starszy” brat brojlera
       M. Pieszka, T. Barowicz, M. Szudzik
88. Dynia - właściwości i zastosowanie w żywieniu drobiu
       A. Wnuk-Gnich, A. Matuszewski
91. Różnorodność upierzenia u ptaków domowych, cz. II
       A. Matuszewski, M. Łukasiewicz, A. Wnuk - Gnich, Ł. Wardecki,
       P. Florczuk-Kołomyja
93. Polski handel zagraniczny jajami w pierwszym półroczu 2018 r.
Mariusz Szymyślik