Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 4/2020

Kup teraz

Spis treści

2.Zmiany cen detalicznych jaj w latach 2017-2019 na tle wieloletniej tendencji, cz. II

Krystyna Świetlik

6.Co wpływa na ilość pobieranej paszy? Cz. II

Adam Mirowski

10.Zastosowanie alternatywnych źródeł białka roślinnego, a jakość produktów drobiarskich

Katarzyna Perz, Marcin Hejdysz

15.Czym jest „zdrowie przewodu pokarmowego” w żywieniu zwierząt?

Pietro Celi

18.Wpływu stresu cieplnego na reakcje organizmu oraz jakość mięsa drobiowego

Bożena Króliczewska

23.Gryzonie – wielce niepożądane na fermie

Henryka Grażyna Korytkowska

27.Wykrywanie problemów zdrowotnych drobiu

Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk

32.Ptasia grypa - regulacje prawne

Adam Kuźma

35.Mokra ściółka – jak rozwiązać problem?

Agata Dankowiakowska

38.Naturalne dodatki pomagają zapobiegać kokcydiozie

Fernando Lima

39.Z BIOMIN naturalnie przeciwko kokcydiozie

Luis Valenzuela

42.Wykorzystanie ziarna żyta jako źródła składników pokarmowych w żywieniu drobiu, cz. I

Sylwester Świątkiewicz, Anna Arczewska-Włosek

46.Czy konsument jest gotowy na zmiany w branży jajczarskiej?

Monika Michalczuk, Ines Belkhodja, Anna Siennicka, Katarzyna Gawrońska

48.Dekada nowych możliwości

50.SARS-COV-2 – skrót odmieniany przez wszystkie przypadki

Aleksandra Porada

54.Źródła ptasiej grypy w kurniku

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

58.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE

Elżbieta Anders

61.III Międzynarodowa Konferencja Techniczna Eimeriana Avia

62.Drobiarstwo w Polsce i na świecie

Andrzej Konarkowski

65.Polski eksport jaj konsumpcyjnych w 2019 r.

Katarzyna Gawrońska

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma