Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 7/2020

Kup teraz

Spis treści

2.Zielononóżka kuropatwiana – galicyjska kura

Józefa Krawczyk

6.Cechy fizyko-chemiczne oraz wartość odżywcza mięsa drobiowego

Janusz R. Mroczek, Karolina Mroczek

10.Przeciwbakteryjne i przeciwutleniające właściwości wybranych olejków eterycznych stosowanych w żywieniu drobiu

Joanna Żebrowska, Dorota Witkowska

14.Wysoce zjadliwa grypa ptaków H5N8 w Polsce w 2019/2020 roku, cz. II

Krzysztof Śmietanka

18.Pasze sypkie, a granulowane w produkcji brojlera, cz. II

Jacek Ignaczak

20.Panele chłodzące – wydajny sposób chłodzenia budynków inwentarskich dla drobiu

Przemysław Marek

24.Jak bezpiecznie zagospodarować pomiot?

Anna Smurzyńska-Łukasik

28.Zależność między barwą skorupy a jakością jaj i wynikami reprodukcji bażantów łownych, cz. I

Sebastian Nowaczewski

32.Antybiotyki nie są jedynym rozwiązaniem w produkcji drobiarskiej

Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk

39.Wysokie koszty ekonomiczne działania stresu cieplnego i ich redukcja na fermach brojlerów

Łukasz Lewandowski

42.Jak to, przecież były szczepione?! Cz. II

Marcin Śmiałek, Joanna Kowalczyk, Andrzej Koncicki

48.Mięso drobiowe – żywność funkcjonalna

Elżbieta Tyksińska

52.Czy nowa Strategia „od pola do stołu” oznacza rewolucję dla drobiarstwa?

Aleksandra Porada

55.Gorący temat: jak nie tracić w czasie upałów?

Marcin Barabasz

58.Postępowania restrukturyzacyjne ratunkiem w dobie kryzysu

Adam Kuźma

63.Praktyczne metody poprawy jakości ściółki drobiowej

Agata Dankowiakowska

66.Dlaczego kury nie znoszą jaj?

Henryka Grażyna Korytkowska

71.Analiza składu pasz

Tadeusz Barowicz, Mariusz Pietras

75.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE

Elżbieta Anders

77. Kondycja polskiego eksportu mięsa kaczego – COVID-19 Katarzyna Gawrońska

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma