Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 10/2009

Kup teraz

Spis treści


Spis treści

2.

Siła koloru, cz. I

Maciej Pawlak

6.

Cechy charakterystyczne genomu kury (Gallus domesticus)

jako organizmu modelowego

Piotr Antos, Andrzej Rabsztyn

10.

Kontaktowe zapalenie skóry u kurcząt brojlerów wskaźnikiem oceny poziomu dobrostanu

Anna Wójcik

14.

Ektopasożyty drobiu, cz. III

Katarzyna Jankowska

18.

Bezkręgowce wodne ­ potencjalne źródło zarażenia ptaków pływających pasożytami wewnętrznymi, cz. I

Konstanty Romaniuk

21.

Rola żywienia w profilaktyce salmonelloz u drobiu, cz. IV

Krzysztof Lipiński

24.

Bilansowanie aminokwasów siarkowych w paszy ekologicznej dla niosek i kurcząt obniża wydalanie azotu do środowiska

Jerzy Koreleski, Sylwester Świątkiewicz

26.

Mechanizacja karmienia kur, cz. II ­ transport paszy

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

30.

Ptaki ozdobne atrakcją agroturystyczną, cz. IV

Sebastian Nowaczewski

36.

Nowe typy baterii klatkowych firmy Big Dutchman

Wojciech Benko

42.

Systemowe zarządzania bezpieczeństwem w łańcuchu produkcji drobiarskiej

Krzysztof Kwiatek

48.

XXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA

50.

Aktualne problemy w produkcji indyków

Andrzej Konarkowski

54.

„Dzień Otwarty” ­ reportaż

56.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

60.

VI Konferencja Młodych Badaczy ­ Fizjologia i biochemia

w żywieniu zwierząt

62.

Listy od Czytelników

63.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego

Elżbieta Anders


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma