Bieżący numer

Archiwum :: Bieżący numer ..................................................................................................

Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 8/2015

... czytaj więcej kupując numer on - line >>>


Spis treści

Spis treści

2.
Mięso kacze - wybrane zagadnienia krajowej produkcji
Ewa Gornowicz, Grzegorz Szukalski
12.
Konsumpcja drobiu w 2014 roku - uwarunkowania i tendencje , cz. I
Krystyna Świetlik
16.
Porównanie produktów zawierających maślan poprzez analizę profili jego uwalniania w jelitach
Tim Goossens, Maja Marien
20.
Jakie zagrożenie niosą cztery litery - T T I P?
Maciej Pawlak
25.
Czy wiedza o mikotoksynach jest wystarczająca
Magdalena Gajęcka, Maciej Gajęcki
31.
Zastosowanie współczynników strawności aminokwasów z ziaren zbóż w chowie kurcząt brojlerów
Joanna Brzozowska
34.
Włókno w żywieniu kur nieśnych: jak wybrać właściwe źródło?
Katarzyna Sartowska
38.
Jaja spożywcze jako źródło luteiny i zeaksantyny
Marcin Różewicz, Katarzyna Łagowska, Małgorzata Bednarczyk
40.
Zalety i wady różnych systemów karmienia drobiu
Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak
47.
Pełne ziarno pszenicy w żywieniu brojlerów kurzych - czynnik poprawiający uzyskiwane wyniki techniczne
Michał Szafryna
50.
Świadczenia przysługujące pracownikowi z tytułu wypadku przy pracy i choroby zawodowej
Adam Kuźma
53.
Systemy czasu pracy
Patrycja Amrozińska
56.
Mały, wielki problem - ptaszyniec kurzy
58.
Żywieniowe metody poprawy statusu zdrowotnego ptaków - cz. IX
Krzysztof Lipiński
62.
Mity w żywieniu kur niosek
Marcin Gumowski
64.
Jaja jako źródło mikroelementów, cz. II
Adam Mirowski
68.
Sposoby minimalizowania rozwoju kontaktowego zapalenia skóry podeszw u ptaków
Albert Nakielski, Andrzej Juszczuk
70.
Genetyka drobiu - wobec nowych wyzwań
Tomasz Szwaczkowski
73.
Aktualne problemy w patologii drobiu - Wrocław 2015
74.
Z powodzeniem prowadzi produkcję i sprzedaż drobiu ekologicznego
Tomasz Kodłubański
76.
X Jubileuszowy Ogólnopolski Festiwal Pasztetników i Potraw z Gęsi
Stanisław Wężyk, Bohdan Ogrodowski
78.
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektorów jaj, mięsa drobiowego oraz pasz
Elżbieta Anders
80.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Informacje, opinie, stanowiska i wnioski
84.
Sympozjum WPSA

okladka


okladka