Bieżący numer

Archiwum :: Bieżący numer ..................................................................................................

Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 3/2016

... czytaj więcej kupując numer on - line >>>


Spis treści

 

2.

Jakość przechowywanych jaj, uzyskanych od kur ras chronionych i mieszańców towarowych

Józefa Krawczyk

8.

Wykorzystanie odpadu gorzelnianego DDGS w żywieniu ptaków rzeźnych, cz. II. Żywienie kaczek rzeźnych

Ewa Łukaszewicz, Artur Kowalczyk

12.

Użyteczność drożdży Saccharomyces cerevisiae w żywieniu drobiu

Adam Mirowski

16.

Bogactwo witaminy A

Katarzyna Witkiewicz

22.

Jakość jaj spożywczych

Przemysław Marek

28.

Ogrzewanie ferm drobiu - nagrzewnice wodne

30.

Dodatek suszu z zielonek w żywieniu drobiu

Joanna Brzozowska

32.

Opakowania „inteligentne” w pakowaniu produktów i wyrobów mięsnych

Mirosław Michalski

34.

Endotoksyny i ich negatywny wpływ na drób

Simone Schaumberger

36.

Wykorzystanie nasion rzepaku i produktów ich przerobu w żywieniu drobiu, cz. I

Marcin Różewicz

40.

Nieinfekcyjne przyczyny aktualnych problemów lokomotorycznych oraz zaburzeń mineralizacji skorupy jaj u drobiu, cz. I

Michał Jankowski

42.

Podsumowanie programu wieloletniego „Ulepszanie krajowych źródeł białka roślinnego, ich produkcji, systemu obrotu i wykorzystaniaw paszach”

Marcin Hejdysz, Sebastian Kaczmarek, Robert Mikuła, Małgorzata Kasprowicz-Potocka, Anita Zaworska, Marta Kubiś, Andrzej Rutkowski

48.

Beton komórkowy - optymalny wybór na ściany kurnika

52.

Służebność gruntowa

Patrycja Amrozińska-Kasiak

55.

Mikrostruktura jelita cienkiego kurcząt brojlerów

Agata Dankowiakowska, Joanna Bogucka

60.

Czynniki kształtujące przebieg procesów oksydacji tłuszczów mięsa drobiowego

Anna Wilkanowska

66.

ALERT PRAWNY - Umowa o pracę na czas oznaczony - nowe regulacje 2016

Adam Kuźma

68.

Sukces Akademii Indyka

70.

Święta bez pisanek i kurczaczków?

Magdalena Podbylska

72.

Luxvit Oregano - nowy produkt, polski producent - światowa jakość

Wojciech Grudzień

74.

Międzynarodowe Targi Bydła oraz Świń i Drobiu „FERMA”

76.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektorów jaj, mięsa drobiowego oraz pasz

Elżbieta Anders

77.

Rzekomy Pomór Drobiu - obecna sytuacja i nowe metody kontroli - CEVA 2016

78.

Bocian biały - występowanie, gniazda, choroby i ochrona

Konstanty Romaniuk

84.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Informacje, opinie, stanowiska i wnioski

88.

Notowania


okladka


okladka