Bieżący numer

Archiwum :: Bieżący numer ..................................................................................................

Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 4/2016

... czytaj więcej kupując numer on - line >>>


Spis treści

 

2.

Zmienność i zróżnicowanie cen żywca drobiowego w 2015 r.

Krystyna Świetlik

8.

Zastosowanie owadów w żywieniu drobiu

Bartosz Kierończyk, Jakub Długosz, Mateusz Rawski, Jakub Urbański, Damian Józefiak

14.

Związki fenolowe w żywieniu drobiu

Adam Mirowski

18.

Dobra jakość piskląt i dobry start ich odchowu

Henryka Grażyna Korytkowska

23.

Nowa generacja enzymów NSP firmy Adisseo - Rovabio® Advance

26.

Jakie będziemy jedli jaja?

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

32.

Mikroklimat w pomieszczeniach dla drobiu

Joanna Brzozowska

34.

Bezpieczna droga z LNB

36.

Bezpieczeństwo i higiena pracy na fermach drobiarskich

Przemysław Marek

40.

Zioła jako skuteczne narzędzie w kontroli kokcydiozy

Anna Arczewska-Włosek, Sylwester Świątkiewicz

42.

Wykorzystanie nasion rzepaku i produktów ich przerobu w żywieniu drobiu, cz. II

Marcin Różewicz

46.

Firma BODEX ze Szczercowa jest jednym z największych polskich producentów naczep i przyczep

Radosław Kardacki

48.

Mucha - wszędobylski intruz na fermach

Katarzyna Jankowska

52.

Kilcox Extra w walce z kokcydiozą

Jim Nicol

54.

Produkcja indyków w Polsce w 2015 r.

Marian Biegański

58.

Wpływ żywienia na występowanie perozy u drobiu

Małgorzata Bednarczyk, Katarzyna Łagowska, Marcin Różewicz

60.

Wpływ Hy•D® na wydajność mięsną drobiu

62.

Molekularne i komórkowe aspekty stresu cieplnego u drobiu

Bożena Króliczewska, Jarosław Króliczewski

68.

Grosze czy złotówki, gramy czy tony, czyli... czym jest „Biznes z jajem”?

Kamil Witkowski

70.

Perspektywa 2020

Tomasz Szwaczkowski

72.

Dobrze zbudowany biznes

74.

Czubacze, cz. I

Tomasz Doroń

78.

I Międzynarodowa Konferencja Techniczna EIMERIANA AVIA

80.

Krajowa wystawa gołębi rasowych i drobnego inwentarza - Kielce 2016

Marcin Różewicz

82.

Hodowla, użytkowanie i walory mięsa gołębi ras mięsnych, cz. I

Marcin Różewicz, Karol Kaszperuk

84.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Informacje, opinie,

stanowiska i wnioski

88.

Notowania


okladka


okladka