Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 2/2011

Kup teraz

Spis treści


Spis treści




2.

 

Przyczyny spadku produkcji nieśnej, cz. III

Alina Rachwał

6.

 

Niektóre choroby grzybicze występujące u strusi

Henryk Maciołek, Anetta Zielińska

9.

 

Owady, roztocze oraz ptaki jako wektory patogenów

Jan Boczek

12.

 

Monitoring środowiska w pomieszczeniach drobiarskich

– nowatorska metoda wdrożona przez EKOPLON SA

15.

 

Zakażenia pikornawirusami u drobiu

Wojciech Kozdruń

18.

 

 

Wpływ wybranych czynników powodujących kontaktowe zapalenie skóry poduszki stopy u drobiu

Bartosz Skalski, Damian Józefiak

22.

 

 

Wpływ stymulacji wątroby na efekt działania witaminy D3

w organizmie ptaków

Agata Andrzejewska, Michał Jankowski

24.

 

Helminty drobiu wodnego

Konstanty Romaniuk

26.

 

Zmniejsz zużycie energii! Naprawdę warto…

Andrzej Konarkowski

30.

Sukces hodowcy ­ reportaż

32.

 

Nadzór sanitarno – weterynaryjny w rzeźni drobiu, cz. I

Mirosław Michalski, Mirosław Netczuk

36.

 

By chów przynosił profit

Sławomir Łosiński

39.

 

Kilogram czy funt?

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

43.

 

O ściółce w chowie kurcząt brojlerów raz jeszcze…

Sebastian Nowaczewski

47.

Z kart historii

48.

Listy od Czytelników

50.

Firmowe aktualności

54.

Aktualności w drobiarstwie

56.

Rynek

57.

 

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma