Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 2/2011
Spis treści
Spis treści
2.
Przyczyny spadku produkcji nieśnej, cz. III
Alina Rachwał
6.
Niektóre choroby grzybicze występujące u strusi
Henryk Maciołek, Anetta Zielińska
9.
Owady, roztocze oraz ptaki jako wektory patogenów
Jan Boczek
12.
Monitoring środowiska w pomieszczeniach drobiarskich
– nowatorska metoda wdrożona przez EKOPLON SA
15.
Zakażenia pikornawirusami u drobiu
Wojciech Kozdruń
18.
Wpływ wybranych czynników powodujących kontaktowe zapalenie skóry poduszki stopy u drobiu
Bartosz Skalski, Damian Józefiak
22.
Wpływ stymulacji wątroby na efekt działania witaminy D3
w organizmie ptaków
Agata Andrzejewska, Michał Jankowski
24.
Helminty drobiu wodnego
Konstanty Romaniuk
26.
Zmniejsz zużycie energii! Naprawdę warto…
Andrzej Konarkowski
30.
Sukces hodowcy reportaż
32.
Nadzór sanitarno – weterynaryjny w rzeźni drobiu, cz. I
Mirosław Michalski, Mirosław Netczuk
36.
By chów przynosił profit
Sławomir Łosiński
39.
Kilogram czy funt?
Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
43.
O ściółce w chowie kurcząt brojlerów raz jeszcze…
Sebastian Nowaczewski
47.
Z kart historii
48.
Listy od Czytelników
50.
Firmowe aktualności
54.
Aktualności w drobiarstwie
56.
Rynek
57.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska