Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 5/2011

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

2.

Metale ciężkie w środowisku oraz tkankach i produktach drobiarskich, cz. IV (arsen)

Maciej Durkalec, Ryszard Barej

6.

Zwiększenie efektywności hodowli kur mięsnych, cz. II

Alina Rachwał

11.

Skorupa - opakowanie ekologiczne

Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

14.

Nadzór sanitarno – weterynaryjny w rzeźni drobiu, cz. IV

Mirosław Michalski, Mirosław Netczuk

18.

LIVOSTIN - chroni i regeneruje wątrobę

20.

Reprodukcja drobiu ozdobnego i ptaków amatorskich w pigułce

Sebastian Nowaczewski

23.

SOMMER - artykuł promocyjny

24.

L-karnityna i jej rola w organizmie. Możliwości zastosowania w żywieniu drobiu

Elżbieta Kopczyńska, Bogusława Pyka

27.

Alisan najskuteczniejszy w walce z kokcydiozą w Grecji

Michał Jankowski, Agata Andrzejewska

28.

Możliwości zagospodarowania odchodów z ferm drobiu w zgodzie zzasadami zrównoważonego rozwoju

Janusz R. Mroczek

32.

Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach w żywieniu drobiu, cz. II

Łukasz Chorąży

36.

Pochodzenie, rasy i wystawy gołębi

Edward Pawlina, Katarzyna Borys

40.

Ocena i uwarunkowania jakości piskląt

Katarzyna Połtowicz

46.

Spopielanie odpadów organicznych

Jarosław Wieczorek

47.

Bakteriocyny – nowa grupa dodatków paszowych?, cz.II

Mateusz Rawski, Anna Sip, Damian Józefiak

51.

Poprawa technologii lęgu nie wyklucza chorób okresu okołolęgowego, cz. I

Katarzyna Jankowska

54.

Antropozoonozy XXI wieku występujące u ptaków i zwierząt - zagrożeniem dla zdrowia człowieka, cz.II

Henryk Maciołek, Anetta Zielińska

56.

Indyki powinny mieć odpowiednią wentylację

Andrzej Konarkowski

59.

Wentylacja wpływa na wszystko…

Wojciech Grudzień

62.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

66.

Aktualności

67.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz

Elżbieta Anders


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma