Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 7/2011
Spis treści
Spis treści
2.
Zwiększenie efektywności hodowli kur mięsnych, cz. IV
Alina Rachwał
8.
Bakteryjne czynniki zakaźne a lęgi jaj w ujęciu wielkotowarowej produkcji drobiarskiej
Iwona Pijarska-Bińkowska
12.
Sytuacja cenowa na rynku jaj i jej uwarunkowania
Krystyna Świetlik
17.
Antystres – recepta na stres cieplny
18.
Jaja z klatki czy z podwórka?
Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak
20.
NEFRI-AID to preparat życia
22.
Chiński przysmak - jaja pidan
Agata Czapla
27.
Tarczyca u ptaków - wpływ hormonów tarczycowych na fizjologię ptaka. Przegląd komponentów paszowych zawierających substancje wolotwórczestosowanych w żywieniu drobiu, cz. II
Bogusława Pyka, Elżbieta Kopczyńska
30.
Spróbujmy zastosować wysoką temperaturę w kurnikach w celu ich dezynsekcji
Stanisław Ignatowicz
36.
Jajo czy jajko?
Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski, Zbigniew Marks
40.
Osmozan - konkurencyjny elektrolit w afrykańskim klimacie
Michał Jankowski
42.
W gospodarstwie trzeba liczyć koszty
Tomasz Kodłubański
44.
XV posiady producentów jaj w Zakopanem
48.
Kura nie wielbłąd – pić musi
Katarzyna Jankowska
50.
Adkonis w Dolinie Charlotty
51.
O perlicy zawsze warto pisać, cz. I
Sebastian Nowaczewski
54.
Prawidłowe żywienie kur niosek pozwala zmniejszyć koszty produkcji, cz. I
Andrzej Konarkowski
57.
Sympozjum WPSA
58.
Maj należał do WIPASZ-u!
60.
Cid Lines proponuje nowe rozwiązania dla ZWD
62.
Rynek
63.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
67.
Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz
Elżbieta Anders