Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 9/2011

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

2.

Ptak - organizm złożony z komórek

Maciej Pawlak

6.

Zasady HACCP i aktualna sytuacja w zakresie wdrażania systemu, cz. II

Mirosław M. Michalski

12.

Preparowana soja pełnotłusta - materiał paszowy coraz szerzej wprowadzany do nowoczesnych receptur, cz. II

Tomasz Wertelecki

16.

Konsumpcja jaj w 2010 r. na tle lat wcześniejszych i jej uwarunkowania

Krystyna Świetlik

18.

Zwiększenie efektywności hodowli kur mięsnych, cz. V

Alina Rachwał

22.

Mięso kaczek mało popularne w Polsce

Ewa Gornowicz

28.

Przechowywanie odchodów drobiowych i jego skutki

Eugeniusz Herbut, Wojciech Krawczyk, Jacek Walczak

30.

Wpływ zmian klimatu na owady i ptaki

Jan Boczek

33.

Własna mieszalnia pasz…?

Wojciech Grudzień

36.

Zakażenia enterokokowe kur - narastające zagrożenie zdrowotne!

Piotr Szeleszczuk, Beata Dolka, Jacek Mamczur

42.

Czynniki wpływające na efektywność chowu drobiu, cz. I

Katarzyna Jankowska

46.

Kilka słów o właściwościach funkcjonalnych jaj

50.

Układ immunologiczny ptaków, cz. II

Karolina Tarasiuk

53.

Rola Efektywnych Mikroorganizmów w produkcji drobiarskiej

Henryka Grażyna Korytkowska

56.

ALLIVET - na jesienne chłody

Krystian Korzewski

58.

Listy od Czytelników

60.

Produkcja drobiu w Polsce na skraju opłacalności

Tomasz Kodłubański

61.

Krawjowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

66.

Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego oraz pasz

Elżbieta Anders


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma