Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 2/2012

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

2.

Zagrożenia rozwoju polskiego drobiarstwa

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

6.

Marketing produktów drobiarskich, cz. II

Jacek Kijowski, Robert Kusterka

10.

Zasady dobrych praktyk i system HACCP w zapewnieniu bezpieczeństwa w łańcuchu produkcji drobiarskiej

Krzysztof Kwiatek

14.

Wynik fermowy nie jest ważny, jest najważniejszy

17.

Wróć kuro do gniazda!

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

20.

Termoregulacja zarodka ptaków cz. II

Marcin W. Lis

24.

Woda dla drobiu - tylko dobrej jakości

Henryka Grażyna Korytkowska

28.

Choroby drobiu i ich leczenie w drugiej połowie XIX wieku

Konstanty Romaniuk

30.

Amatorski chów bażantów gatunków wysokogórskich, cz. III

Monika Łukasiewicz, Jacek Jędrzejewski, Anna Siennicka

34.

Wolno rosnące kurczęta w produkcji mięsa drobiowego, cz. I

Katarzyna Połtowicz

39.

Innowacyjne rozwiązanie w produkcji drobiarskiej

40.

Istota integracji na rynku drobiarskim - holding jako forma prawna zintegrowanej działalności w drobiarstwie

Adam Kuźma

44.

Problem chwastów w mieszankach paszowych

Wojciech Grudzień

46.

Wspomnienie o Profesorze Jerzym Koreleskim

48.

System Flextra w praktyce na Fermie Pana Zdzisława Serafina

51.

Listy od Czytelników

52.

Dymorfizm płciowy oraz zachowania intra - i interseksualne kuraków

Sebastian Nowaczewski

55.

Stres u zwierząt

Konstanty Romaniuk

59.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska

63.

Rynek


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma