Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 4/2012

Kup teraz

Spis treści

Spis treści

2.

Synergizm selenu z witaminą E

Henryka Grażyna Korytkowska

6.

System utrzymania kur nieśnych a jakość jaj

Lidia Lewko, Ewa Gornowicz

12.

Chłodnicze utrwalanie mięsa i przetworów drobiowych, cz.I

Lucjan Krala, Jacek Kijowski

16.

GARLIX - skuteczność potwierdzona badaniami

18.

Barwa skorupy a wartość biologiczna jaj i wskaźniki wylęgowości piskląt

Sebastian Nowaczewski

22.

Granulować pasze dla indyków? Oto jest pytanie…

24.

ZWD Malec - lider innowacyjności

26.

Produkcja indyków w Polsce w 2011 r.

Marian Biegański

30.

Niepożądane na fermie, a jakże natrętne - muchy i ich zwalczanie

Katarzyna Jankowska

36.

Działalność gospodarcza a działalność rolnicza - podstawy, różnice, korzyści

Adam Kuźma

40.

Warunki zoohigieniczne w gołębnikach a dobrostan utrzymywanych w nich ptaków, cz. II

Bartosz J. Tochowicz, Marcin W. Lis

44.

Mycie jako istotny element bioasekuracji na fermie

Urszula Teter

46.

Monitorowanie szkodników w kurniku

Stanisław Ignatowicz

51.

Pidolat wapnia - nowy sposób na poprawę, jakości skorupki jaja

Krzysztof Serwa

54.

Amatorski chów bażantów gatunków wysokogórskich, cz. V

Monika Łukasiewicz, Jacek Jędrzejewski, Anna Siennicka

59.

Rynek

60.

Sens ekonomiczny koloru skorupki

Wojciech Grudzień

62.

Profilaktyka w hodowli zwierząt - powszechna, ale czy rzeczywiście stosowana

64.

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz

Barbara Ulatowska



Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma