Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 4/2012
Spis treści
Spis treści
2.
Synergizm selenu z witaminą E
Henryka Grażyna Korytkowska
6.
System utrzymania kur nieśnych a jakość jaj
Lidia Lewko, Ewa Gornowicz
12.
Chłodnicze utrwalanie mięsa i przetworów drobiowych, cz.I
Lucjan Krala, Jacek Kijowski
16.
GARLIX - skuteczność potwierdzona badaniami
18.
Barwa skorupy a wartość biologiczna jaj i wskaźniki wylęgowości piskląt
Sebastian Nowaczewski
22.
Granulować pasze dla indyków? Oto jest pytanie…
24.
ZWD Malec - lider innowacyjności
26.
Produkcja indyków w Polsce w 2011 r.
Marian Biegański
30.
Niepożądane na fermie, a jakże natrętne - muchy i ich zwalczanie
Katarzyna Jankowska
36.
Działalność gospodarcza a działalność rolnicza - podstawy, różnice, korzyści
Adam Kuźma
40.
Warunki zoohigieniczne w gołębnikach a dobrostan utrzymywanych w nich ptaków, cz. II
Bartosz J. Tochowicz, Marcin W. Lis
44.
Mycie jako istotny element bioasekuracji na fermie
Urszula Teter
46.
Monitorowanie szkodników w kurniku
Stanisław Ignatowicz
51.
Pidolat wapnia - nowy sposób na poprawę, jakości skorupki jaja
Krzysztof Serwa
54.
Amatorski chów bażantów gatunków wysokogórskich, cz. V
Monika Łukasiewicz, Jacek Jędrzejewski, Anna Siennicka
59.
Rynek
60.
Sens ekonomiczny koloru skorupki
Wojciech Grudzień
62.
Profilaktyka w hodowli zwierząt - powszechna, ale czy rzeczywiście stosowana
64.
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska