Średnie ceny netto (bez VAT) sprzedaży kurcząt i elementów w zakładach drobiarskich
Rodzaj żywca | Cena netto (bez VAT) skupu (zł/tonę) | Zmiana ceny skupu (%) | |||
17.03.2024 | 24.03.2024 | 31.03.2024 | 07.04.2024 | ||
POLSKA | |||||
Tuszki kurcząt 65 % z szyją | 7972 | 8245 | 8218 | 8421 | 2,47 |
Tuszki kurcząt 65 % bez szyi | 9368 | 9701 | 9928 | 9378 | -5,54 |
Ćwiartki z kurczaka | 6645 | 6626 | 6679 | 6814 | 2,02 |
Skrzydła z kurczaka | 7071 | 7318 | 6991 | 7324 | 4,76 |
Filet z piersi kurczaka | 17500 | 17506 | 17506 | 17999 | 2,82 |
Nogi z kurczaka | 7850 | 8055 | 8218 | 8289 | 0,86 |
Podudzia z kurczaka | 8096 | 8054 | 8163 | 8183 | 0,25 |
Uda z kurczaka | 8291 | 8211 | 8402 | 8588 | 2,21 |
REGION PÓŁNOCNY | |||||
Tuszki kurcząt 65 % z szyją | 8338 | 8473 | 8497 | 8432 | -0,76 |
Tuszki kurcząt 65 % bez szyi | 9040 | 9280 | - | - | - |
Ćwiartki z kurczaka | 7233 | 6659 | 6816 | 6875 | 0,87 |
Skrzydła z kurczaka | 8829 | 8283 | 8770 | 8611 | -1,81 |
Filet z piersi kurczaka | 17296 | 17179 | 18014 | 18263 | 1,38 |
Nogi z kurczaka | 7990 | 8218 | 8280 | 8378 | 1,18 |
Podudzia z kurczaka | 8145 | 7944 | 8008 | 8153 | 1,81 |
Uda z kurczaka | 8700 | 8995 | 9624 | 9195 | -4,46 |
REGION CENTRALNY | |||||
Tuszki kurcząt 65 % z szyją | 7939 | 8243 | 8218 | 8428 | 2,56 |
Tuszki kurcząt 65 % bez szyi | 9510 | 9869 | 10152 | 9422 | -7,19 |
Ćwiartki z kurczaka | 6703 | 6740 | 6791 | 6874 | 1,22 |
Skrzydła z kurczaka | 6674 | 7224 | 6662 | 6965 | 4,55 |
Filet z piersi kurczaka | 17572 | 17648 | 17438 | 18063 | 3,58 |
Nogi z kurczaka | 7816 | 8017 | 8166 | 8263 | 1,19 |
Podudzia z kurczaka | 8167 | 8135 | 8295 | 8190 | -1,27 |
Uda z kurczaka | 8555 | 8394 | 8599 | 8768 | 1,97 |
REGION POŁUDNIOWO-WSCHODNI | |||||
Tuszki kurcząt 65 % z szyją | 8092 | 8091 | 8085 | 8338 | 3,13 |
Ćwiartki z kurczaka | 6525 | 6554 | 6536 | 6544 | 0,12 |
Skrzydła z kurczaka | 6546 | 6556 | 6497 | 6516 | 0,29 |
Filet z piersi kurczaka | 46806 | 17285 | 17198 | 17577 | 2,2 |
Nogi z kurczaka | 9420 | - | 9480 | 9450 | -0,32 |
Podudzia z kurczaka | 8687 | 8387 | 8749 | 8567 | -2,08 |
Uda z kurczaka | 8616 | 8609 | 8754 | 8663 | -1,04 |
REGION ZACHODNI | |||||
Tuszki kurcząt 65 % z szyją | 8108 | 8348 | 8300 | 8430 | 1,57 |
Tuszki kurcząt 65 % bez szyi | 8993 | 9027 | 9317 | 9184 | -1,43 |
Ćwiartki z kurczaka | 6427 | 6364 | 6598 | 6674 | 1,15 |
Skrzydła z kurczaka | 6925 | 6580 | - | - | - |
Filet z piersi kurczaka | 17345 | 16858 | 17359 | 17503 | 0,83 |
Nogi z kurczaka | 8563 | 8537 | 8316 | 8658 | 4,11 |
Podudzia z kurczaka | 7797 | 7859 | 7772 | 8169 | 5,11 |
Uda z kurczaka | 7457 | 7677 | 7626 | 7948 | 4,22 |
Biuletyn „Rynek Mięsa Drobiowego”, MRiRW, Dep. Rynki Rolne, 00-930 WARSZAWA, ul. Wspólna 30
Regiony: Północny (woj. pomorskie, warmińsko-mazurskie, podlaskie, kujawsko-pomorskie), Centralny (woj. mazowieckie, łódzkie), Południowo-Wschodni (woj. lubelskie, świętokrzyskie, podkarpackie, małopolskie, śląskie), Zachodni (woj. opolskie, dolnośląskie, wielkopolskie, lubuskie, zachodnio-pomorskie)
Regiony: Północny (woj. pomorskie, warmińsko-mazurskie, podlaskie, kujawsko-pomorskie), Centralny (woj. mazowieckie, łódzkie), Południowo-Wschodni (woj. lubelskie, świętokrzyskie, podkarpackie, małopolskie, śląskie), Zachodni (woj. opolskie, dolnośląskie, wielkopolskie, lubuskie, zachodnio-pomorskie)