Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 3/2020
Spis treści
2.Mineralne składniki śladowe w żywieniu hodowlanych kogutów mięsnych
Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
6.Mycie jaj konsumpcyjnych w aspekcie badań naukowych i obowiązującego prawodawstwa
Kamil Drabik, Justyna Batkowska
10.Bioasekuracja jako sposób na zwiększanie biobezpieczeństwa w chowie drobiu
Przemysław Marek
14.Produkcja brojlerów w Polsce po 1990 r. – droga do sukcesu
Franciszek Brzóska
18.Probiotyki tworzące przetrwalniki to korzystny wybór dla wysokowydajnych brojlerów
Alexia Lépine, Pauline Paap
20.Zmiany cen detalicznych jaj w latach 2017-2019 na tle wieloletniej tendencji, cz. I
Krystyna Świetlik
23.Co wpływa na ilość pobieranej paszy? Cz. I
Adam Mirowski
28.Szkodniki magazynowe w paszy i ich zwalczanie
Stanisław Ignatowicz
32.Innowacje w bezklatkowej produkcji
38.Woda w zasięgu dzioba
Tadeusz Barowicz, Bogdan Śliwiński
42.Zakaźny katar nosa – opis przypadku
Jarosław Wilczyński, Danuta Wystalska, Andrzej Mamczur
47.Toksyczność metali ciężkich
Henryka Grażyna Korytkowska
52.Wpływ dodatku Digestarom® na jakość mięsa drobiowego
Mathias Zaunschirm, Mark Karimi
56.Centralny Rejestr Beneficjentów Rzeczywistych
Adam Kuźma
59.Otwarcie nowoczesnego budynku inwentarskiego do tuczu drobiu w Żużeli
60.Nieznany ląd, czyli lęgi jaj drobiu wodnego
Maciej Kolańczyk
64.Produkcja indyków w Polsce w 2019 r.
Marian Biegański
67.Drobiarstwo w Polsce i na świecie
Andrzej Konarkowski
66.Śp. prof. dr hab. dr h.c. Andrzej Rutkowski - wspomnienie
70.Wystawa Kur Ozdobnych 2020 r.
Monika Łukasiewicz, Arkadiusz Matuszewski
72.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE
Elżbieta Anders
74.Co zdrowie zwierząt ma wspólnego ze zdrowiem człowieka
Artur Zalewski
77.Najwięksi światowi importerzy mięsa kurcząt rzeźnych
Mariusz Szymyślik