Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 3/2020

Kup teraz

Spis treści

2.Mineralne składniki śladowe w żywieniu hodowlanych kogutów mięsnych

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

6.Mycie jaj konsumpcyjnych w aspekcie badań naukowych i obowiązującego prawodawstwa

Kamil Drabik, Justyna Batkowska

10.Bioasekuracja jako sposób na zwiększanie biobezpieczeństwa w chowie drobiu

Przemysław Marek

14.Produkcja brojlerów w Polsce po 1990 r. – droga do sukcesu

Franciszek Brzóska

18.Probiotyki tworzące przetrwalniki to korzystny wybór dla wysokowydajnych brojlerów

Alexia Lépine, Pauline Paap

20.Zmiany cen detalicznych jaj w latach 2017-2019 na tle wieloletniej tendencji, cz. I

Krystyna Świetlik

23.Co wpływa na ilość pobieranej paszy? Cz. I

Adam Mirowski

28.Szkodniki magazynowe w paszy i ich zwalczanie

Stanisław Ignatowicz

32.Innowacje w bezklatkowej produkcji

38.Woda w zasięgu dzioba

Tadeusz Barowicz, Bogdan Śliwiński

42.Zakaźny katar nosa – opis przypadku

Jarosław Wilczyński, Danuta Wystalska, Andrzej Mamczur

47.Toksyczność metali ciężkich

Henryka Grażyna Korytkowska

52.Wpływ dodatku Digestarom® na jakość mięsa drobiowego

Mathias Zaunschirm, Mark Karimi

56.Centralny Rejestr Beneficjentów Rzeczywistych

Adam Kuźma

59.Otwarcie nowoczesnego budynku inwentarskiego do tuczu drobiu w Żużeli

60.Nieznany ląd, czyli lęgi jaj drobiu wodnego

Maciej Kolańczyk

64.Produkcja indyków w Polsce w 2019 r.

Marian Biegański

67.Drobiarstwo w Polsce i na świecie

Andrzej Konarkowski

66.Śp. prof. dr hab. dr h.c. Andrzej Rutkowski - wspomnienie

70.Wystawa Kur Ozdobnych 2020 r.

Monika Łukasiewicz, Arkadiusz Matuszewski

72.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE

Elżbieta Anders

74.Co zdrowie zwierząt ma wspólnego ze zdrowiem człowieka

Artur Zalewski

77.Najwięksi światowi importerzy mięsa kurcząt rzeźnych

Mariusz Szymyślik

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma