Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 12/2020

Kup teraz

Spis treści

2.Ptaki, nie tylko domowe raport - 2020

M. Pawlak

6.Witelogeneza u ptaków

A. Hrabia

10.Weterynaryjne aspekty suplementacji witaminy D, cz. II

P. Szeleszczuk, M. Rogala, M. Michalczuk

15.Choroba Mareka, cz. I

W. Kozdruń

18.Wielobarierowy mechanizm kontroli bakterii Salmonella u drobiu, cz. II

P. Bury-Burzymski

22.Wiek osiągnięcia dojrzałości płciowej przez nioski

H. G. Korytkowska

26.Żywienie a syndrom nagłej śmierci sercowej, cz. II

A. Mirowski

29.Mikrobiota przewodu pokarmowego

B. Króliczewska,J. Króliczewski

34.Wiek stada rodzicielskiego – istotny czynnik wpływający na zdolność wylęgową jaj i jakość piskląt

R. Kędzia, M. Trela

37.Energetyczne zagospodarowanie odchodów drobiowych poprzez spalanie bezpośrednie

P. Marek

40.Olejki eteryczne w wodzie pitnej: wykorzystanie łatwego użycia i szybkiego działania w celu wsparcia drobiu w stanach zagrożenia zdrowia przewodu pokarmowego

M. Zaunschirm

44.Bakteryjne czynniki chorobotwórcze izolowane ze zmian patologicznych układu oddechowego udrobiu

J. Wilczyński, D. Wystalska

48.Weterynaryjne aspekty stosowania preparatów aNGF, cz. I

P. Szeleszczuk, K. Goździkowska, A. Żbikowski

52.Zasady znakowania żywności i pasz według nowej ustawy

F. Brzóska

56.Przytulia czepna przyczyną problemów zdrowotnych w stadzie kurcząt brojlerów – opis przypadku

W. Grudzień, J. Szarek

58.Pasze zwierzęce dla drobiu

T. Barowicz, M. Pieszka

62.Szczepienie in ovo - nowoczesne narzędzie uzyskiwania odporności przeciwko chorobie Gumboro

W. Hodorowicz

66.Opodatkowanie spółek komandytowych - rewolucja!

R. Karbowska-Kuźma

70.„Piątka” dla zwierząt a branża drobiarska

P. Amrozińska-Kasiak

74.Drobiarstwo w Polsce i na świecie

A. Konarkowski

78.Czas szybko ucieka

E. Herbut

81.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w prawie UE

E. Anders

82.Reasumpcja

85.Analiza: eksport mięsa kaczego z Polski do sierpnia 2020 roku

K. Gawrońska

Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma