Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 7/2021
Spis treści
2.Jaja jak malowane
W. Tarłowski, B. Króliczewska
8.Znaczenie udziału enzymu fitazy w paszy
R. Gilewski, S. Wężyk
12.Jak minimalizować stopień infekcji Campylobacter spp. na etapie produkcji pierwotnej, cz. III
M. Śmiałek, J. Kowalczyk, A. Koncicki
16.Seksowanie jaj – aktualne wyzwanie technologiczne, cz. II
K. Damaziak
22.Jak wybrać właściwą metodę analizowania mikotoksyn?
A. Nowak
26.Przeciwdziałanie skutkom stresu cieplnego
H. G. Korytkowska
30.Zakażenia wirusowe jelit u indyków
K. Wódz, P. Kwieciński, A. Kwieciński, T. Nowak
34.Żywienie a wodobrzusze u kurcząt brojlerów, cz. I
A. Mirowski
37.Dlaczego szczepienie in ovo wpływa korzystnie na produkcję piskląt
L. F. Caron, B. C. B. Beirão, M. Ingberman, C. Fávaro Jr.
40.Czy szczepienia przeciwko grypie ptaków uratują polskie drobiarstwo? Cz. II
P. Szeleszczuk, B. Dolka, A. Żbikowski, M. Michalczuk,
K. Adamczyk, G. Szafraniec
46.Urzędowa kontrola pasz i ich jakości
F. Brzóska
52.Wysokociśnieniowe systemy zamgławiające dla budynków inwentarskich
P. Marek
55.Zakład Doświadczalny Żywienia Zwierząt w Gorzyniu, cz. I
K. Perz, Z. Wiśniewska, M. Hejdysz
59.Wybrane zagadnienia dotyczące problematyki fundacji rodzinnych
P. Amrozińska-Kasiak
62.Drobiarstwo w Polsce i na świecie
A. Konarkowski
64.Raport KIPDiP: Obraz chowu kur niosek w 2020 roku w Polsce i UE
K. Gawrońska