Czasopismo "Polskie Drobiarstwo" - 8/2021

Kup teraz

Spis treści

2.Zakład Doświadczalny Żywienia Zwierząt w Gorzyniu, cz. II

Katarzyna Perz, dr hab. Marcin Hejdysz

8.Jaja są wspaniałe, chociaż mają swoje wady

Andrzej Konarkowski

12.Żywienie a wodobrzusze u kurcząt brojlerów, cz. II

Adam Mirowski

16.Znaczenie „soku z granatu” w produkcji drobiarskiej - przepis na błędy i tragedię

Marcin Śmiałek, Joanna Kowalczyk, Andrzej Koncicki

20.Egginject® i system podwójnego ciśnienia. Nowa technologia szczepienia do jaja

Miren Arbe Ugalde

22.Wybrane zagadnienia związane z chorobami wirusowymi drobiu wodnego, cz. II

Wojciech Kozdruń

26.Zarządzanieżywieniem wreprodukcyjnymstadzie kur mięsnych

Agata Dankowiakowska

30.Walory sensoryczne i prozdrowotne mięsa kaczek

Elżbieta Tyksińska

34.15 elementów, które należy wziąć pod uwagę przy ocenie i stosowaniu alternatywnych surowców

Lesley Nernberg

38.„Od pola do stołu” – strategia Komisji Europejskiej na rzecz sprawiedliwego, zdrowego

i przyjaznego dla środowiska systemu żywnościowego

Renata Karbowska-Kuźma

42.Przechowywanie obornika drobiowego na płytach obornikowych

Przemysław Marek

46.Jedno- czy dwukrotne dziennie żywienie rodzicielskich kur mięsnych

Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski

49.Żywienie, środowisko i genotyp jako czynniki wpływające na jakość mięsa drobiowego

Damian Bień, Marta Grzesik, Monika Michalczuk, Joanna Marchewka

54.Jakość i bezpieczeństwo produktów sektora drobiarskiego i paszowego w dokumentach prawnych UE

Elżbieta Anders

56.Program zwalczania niektórych serotypów Salmonella w stadach kur niosek gatunku

Gallus Gallus na 2021 r. – wybrane zagadnienia prawne, cz. I

Patrycja Amrozińska-Kasiak

59.Rynek Drobiu - stan i perspektywy

62.Drobiarstwo w Polsce i na świecie

Andrzej Konarkowski

64.Rynek jaj: dostawy z Ukrainy w 2021 roku

Katarzyna Gawrońska


Kup teraz

Partnerzy

Zakup czasopisma